7/03/2013

Rostlinné karbenátky z okary s bramborovou kaší

Sestra potom, co jsem jí řekla, že na oběd jsou karbenátky a není v nich maso, šla zklamaně k obědu. Po prvním soustu řekla: "to chutná jako normální" a nad kaší se olizovala víc jak u 'normální'.


Okarové karbanátky
(množství odhadnete podle toho, kolik toho chcete)
ovesné vločky
voda
okara
cibule
česnek
hořčice
droždí
sůl, pepř
bylinky, koření

  • Trochu ovesných vloček zalít horkou vodou a nechat chvíli působit.
  • Přidat okary tolik, aby vzniklo přibližně požadované množství, cibuli na malé kousíčky, 2-3 rozmačkané stroužky česneku, lžíci hořčice a lžíci droždí.
  • Dochutit solí, pepřem, oblíbenými bylinkami (třeba majoránka, já požila medvědí česnek) a kořením (u mě kari)
  • Popřípadě zahustit vločkami/strouhankou, aby karbenátky držely tvar.
  • Vložit na plech na pečící papír a strčit do předehřáte trouby (asi 200°C), do té doby, než budou držet v celku.
Bramborová kaše
  • Oloupané brambory nakrájené na kostičky uvařit do měkka.
  • Osolit, opepřit.
  • Přidat bylinky nebo třeba petrželku nebo nic.
  • Přilít sójovou smetanu (taková lahodnější chuť) nebo mléko (normálnější chuť).
  • Zamíchat.

Tohle jídlo mě silně přesvědčilo, že nejde tak o chuť masa, jako o chuť dochucovadel. Čili maso netřeba.

Večer jsem si jeden zabalila do sendviče na večeři (s bylinkovou sójovou pomazánkou, jarní cibulkou, slunečnicovýma semínkama a okurkem).

+ Taky se setkáváte s takovým přijetím rostlinné stravy u vás doma ("aha takže tam není maso") nebo vaříte čistě jen pro sebe?

1 komentář:

  1. Ne, vařím s masem :D Ale tvoje karbanátky vypadají moc dobře a ty muffiny chci vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat

go vegan

ú