7/02/2013

Višňové muffiny s čokoládovou polevou

Neumím si představit nic vhodnějšího, jako první recept na mým blogu, než muffiny. Byla to moje klasika i před veganstvím, je to klasika i teď. 


Těsto:
1 hrnek celozrnné a půl hrnku hladké/polohrubé mouky (nebo 1 a půl polohrubé)
1/2 hrnku cukru
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička sody
špetka soli
3/4 hrnku sójového mléka
1/3 hrnku oleje
1 lžička vanilkového extraktu
kakao
mražené či čerstvé ovoce (u mě mražené višně a pár třešní)

Poleva:
hořká čokoláda
smetana/mléko rostlinných zdrojů
kokos nebo cokoliv jinýho na posypání/ozdobení

  • Smíchat mouku, cukr, prášek, sodu a sůl. 
  • Pomalu přimíchávat mléko, olej a extrakt. Jen tolik, než se všechno spojí.
  • Nakonec vmíchat ovoce. 
  • Do předehřáté trouby na 190°C péct asi 20 minut. Vyzkoušíme párátkem - musí vyjít suché. 
  • Po upečení necháme chladnout a jíme nebo doplníme polevou - ve vodní lázni rozpustit hořkou čokoládu, přidat sójovou smetanu nebo rostlinné mléko, zamíchat a lžičkou nebo lžící přemístit na muffiny. Nakonec posypat něčím, co doma najdete.
  • Nejlépe nechat vychladnout a ztuhnout čokoládu. Nebo jest za tepla. Whatever.




Žádné komentáře:

Okomentovat

go vegan

ú